Vjera

✨ Jučer smo govorili da je Božja Riječ važna za jačanje naše vjere. Ali postoji još nešto što mi trebamo da uradimo da bi naša vjera rasla. Mi je moramo upotrijebiti.

📖 1Timoteju 6:12,Pavle nam govori da bijemo plemenitu bitku vjere. Vjera ne raste bez pritiska. Jučer smo govorili o ilustraciji bodybuildera i kako je ispravna ishrana potrebna da se izgradi mišićna masa. Ali, bodybuilder će vam reći da nije dovoljno samo piti proteine i jesti tunu, morate koristiti te mišiće da bi rasli. Oni svaki dan dižu utege da bi izgradili svoje mišiće.

✨Ista je istina kada je u pitanju vjera. Vjera je mišić koji moraš koristiti. Nije dovoljno da samo slušaš biblijsko proučavanje čitav dan. Samo slušanje nije dovoljno. Da se vjera razvije mi moramo koristiti naše mišiće vjere. .

💪Mi vježbamo našu vjeru kada stojimo u središtu oluje i kada smo napadnuti kušnjama i mislima koje nam govore da nećemo uspjeti, da ćemo potonuti. I dok stojimo u središtu oluje,dok bura puše oko nas, dok grmi i sijeva, valovi preplavljuju naš mali brod,tada ustani i reci ‘Ja vjerujem Bogu da će biti upravo onako kako mi je On rekao’. Tu ta borba vjere dolazi.

💭Bez obzira kroz šta danas prolaziš vježbaj svoje mišiće vjere. Vjeruj Bogu da će On ispuniti Svoje obećanje.

Posted in Hrana za naše misli and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.