Vjera

✨Jučer smo gledali prvi nivo vjere a to je nevjera. Rekli smo da se nevjera bazira na vjerovanju da Bog ne brine za nas i da je takvo vjerovanje čista laž. Bog se zaista brine za tebe!

📖Danas ćemo gledati u drugi nivo vjere. I ona se nalazi u Mateju 6:30-34:
“Pa ako tako Bog odijeva poljsku travu koja danas jest,a već se sutra baca u peć,zar neće mnogo radije vas,malovjerni?! Ne brinete se tjeskobno i ne govorite što ćemo jesti,ili što ćemo piti,ili u što ćemo se obući?! – to sve traže pogani – jer zna Otac vaš nebeski da vam je to sve potrebno. Zato najprije tražite kraljevstvo Božje i njegovu pravednost,a to će vam se nadodati! Dakle: ne brinete se tjeskobno za sutrašnji dan,jer će se sutrašnji dan brinuti za se! Svakom je danu dosta njegove muke.”

💪Drugi nivo vjere je malovjernost. Kao što možemo vidjeti u ovom odjeljku malovjernost je ona vjera koja se brine ,brine se za ono što će biti sutra i zaokupirana je više nedostatkom nego Bogom.
Malovjerni ljudi vjeruju da se Bog brine,ali njihov je fokus pogrešan. Oni se koncentriraju na ono šta ću ja jesti? Šta ću ja obući? Kako ću preživjeti ovaj dan?

💭Sve su to ispravne stvari; i tvoj Otac zna da ti trebaš sve te stvari. I radije nego da se fokusiraš na nedostatake i na zabrinutost za sutra, povlačeći sutrašnje oblake na današnje sunce,neka tvoj fokus bude na Bogu i Njegovoj dostatnosti, Njegovoj brizi i Njegovoj izobiljnoj ljubavi.
Nemoj živjeti život malovjernosti.

Posted in Hrana za naše misli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.