Hrana za naše misli

Vjera

📖Danas ćemo gledati treći nivo vjere. Nalazi se u Mateju 8:5-10: ” Kad uđe Isus u Kafarnaum, pristupi mu neki stotnik i reče moleći : Gospodine,sluga moj leži uzet u kući i silno se muči. A Isus mu reče: Doći ću, izliječit ću ga. Odgovori mu stotnik : Gospodine,nisam dostojan da uđeš pod krov moj,nego samo reci riječ i ozdravit će sluga moj. Jer i ja, koji sam podložnik,imam pod sobom vojnike i jednomu kažem: Idi! – i ode; drugom: Dođi! – i dođe;a sluzi svome : Učini to! – i učini. Kada ću to Isus,zadivi se i reče onima koji su išli za njim: Zaista,kažem vam, tolike vjere ne nađoh ni u koga u Izraelu.”

✨Gledali smo prvi dio vjere i to je bila nevjera, drugi nivo je bila malovjernost i sada treći nivo je velika vjera.

💪Velika vjera govori : “Gospodine,Tvoja riječ je dovoljna”. Stotnik je rekao :” I samo reci riječ”. On je razumio autoritet Isusovih riječi. On je rekao: ” Isuse,samo trebaš reći riječ. Ne trebaš dolaziti u moju kuću. Ja ne trebam vidjeti ništa. Tvoja riječ je sav dokaz koji trebam.

💭To je ono što velika vjera kaže: “Gospodine, Tvoja Riječ je sav dokaz koji trebam. Stvari ne trebaju izgledati drugačije,ja se ne trebam osjećati drugačije. Samo Tvoja Riječ. Ja ne trebam neku drugu potvrdu. Nije važno što okolnosti kažu. Gospodine, Tvoja Riječ sve rješava za mene”. To je velika vjera,i to je ono za čim mi trebamo žuditi.