Vjera

✨Rimljanima 10:7 Prema tome,vjera dolazi od propovijedanja,a propovijedanje biva riječju Kristovom. Da bi u potpunosti razumjeli ovaj stih,moramo znati da ako smo spašeni vjera je već položena u naša srca. To je dio našeg duhovnog DNK.

✨Rimljanima 12:3 Dakako,po milosti koja mi je dana, kažem svakom od vas da ne drži do sebe previše- više nego treba do sebe držati – već neka drži do sebe pristojno prema mjeri vjere koju je Bog udijelio svakomu pojedinom – nam govori šta nam je dano prema vjeri,što već imamo. :

📖Na nama je da razvijamo tu vjeru,na nama je da nešto uradilo sa njom. Kako razvijamo vjeru? Prvenstveno je razvijamo slušajući Riječ Božju. Biblija – Riječ Božja- je hrana. Dok se hranimo njom,naša vjera će biti ojačana. :

💪Znate za bodybuildere,muškarce i žene koji konstantno dižu utege? Ako pričate sa jednim ozbiljnim bodybuilderom,jedna od prvih stvari koje će vam reći jeste da morate jesti ispravnu ishranu ako želite da izgradite mišićnu masu. Obično je to hrana koja je bogata proteinima. Oni vjerno piju svoj proteinski shake i jedu svoje sendviče od tune,koji kada se konzumiraju i probave postaju sirov materijal koji gradi mišić.

💭I dok se mi hranimo i probavljamo Božju Riječ,ta istina postaje sirov materijal koji gradi vjeru. To je hrana za vjeru. Većina ljudi koja se bori sa svojom vjerom,se hrani pogrešnim stvarima. Vjera dolazi nesvjesno kada se hranimo Božjom Riječi. Ako se danas osjećaš da se mučiš u svojoj vjeri onda promijeni svoju ishranu. Počni se više hraniti Božjom Riječi.

Posted in Hrana za naše misli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.